Home

Achtergrond 299 x bekeken

Innovatieprijs voor tripslokstof

Een lokstof voor trips, ontwikkeld door Plant Research International in samenwerking met Crop & Food in Nieuw-Zeeland en Koppert Biological Systems, heeft een innovatieprijs gewonnen op de SIFEL 2008, een Internationale tuinbouwbeurs in Frankrijk.

Het product LUREM-TR is een dispenser met daarin een lokstof die verschillende soorten trips aantrekt waaronder Californische trips en uientrips.

Deze insecten vormen een plaag in een breed scala aan gewassen. De dispenser wordt gecombineerd met gekleurde vangplaten waardoor de plaagontwikkeling heel goed gevolgd kan worden.

Op die manier kan de chemische bestrijding van trips gerichter worden toegepast om tot een betere waarneming van de plaagontwikkeling te komen. Op de Sifel 2008 ontvangt Koppert de prijs in de categorie 'Protection of Environment'.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.