Home

Achtergrond

Indiscrete vragen geschrapt uit EU-enquête

Statistische bureaus hoeven EU-inwoners niet te bevragen over seks, handicaps of vorige huwelijken.

Het Europees Parlement heeft woensdag een lijst van 240 persoonlijke vragen geschrapt uit de EU-eisen voor bureaus zoals het CBS.
De indiscrete vragen zorgden de laatste maanden voor veel verzet onder Europarlementsleden. "De vragen gingen veel te ver. Gelukkig hebben we die hele bijlage kunnen wegstemmen'', zei Europarlementslid Lambert van Nistelrooij (CDA).

De EU verplicht de statistische bureaus nog wel tot veel andere informatie over de circa 500 miljoen inwoners, zoals over de huisvesting. Die zijn volgens Brussel nodig om de miljarden euro's aan EU-subsidies goed te verdelen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.