Home

Achtergrond 156 x bekeken

InBev boekt meer winst

InBev, 's werelds grootste bierbrouwer gemeten naar volume, heeft vorig jaar een bedrijfsresultaat behaald van 4,99 miljard euro.

Dat is 16,5 procent meer dan een jaar eerder. Dat maakte het Belgisch-Braziliaanse bedrijf zojuist bekend.

Analisten waren uitgegaan van 4,9 miljard euro. De omzet steeg tot 14,4 miljard euro. InBev, producent van onder meer Stella Artois, Beck's, Hoegaarden en Leffe, verkocht vooral meer bier in Oost-Europa en Zuid-Amerika. Daar stond tegenover dat het concern te kampen heeft met hogere grondstoffenprijzen.

InBev is voorzichtig voor 2008. Volgens het concern wordt het moeilijk om de sterke resultaten uit de eerste helft van vorig jaar te herhalen. De bierbrouwer kondigde verder aan het komende jaar voor 500 miljoen euro eigen aandelen in te kopen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.