Home

Achtergrond 197 x bekeken 11 reacties

IPO verwacht deelname LTO aan afspraken Natura 2000

Het IPO verwacht dat LTO met andere organisaties samenwerkt bij het maken van beheerplannen van Natura2000-gebieden.

Daarvoor is een intentieverklaring in voorbereiding. "Mij heeft geen enkel signaal bereikt dat LTO Nederland niet de intentieverklaring ondertekent waaraan we nu werken", zegt Gerard Beukema, algemeen directeur van het Interprovinciaal Overleg. "Ik heb daar niets van geproefd."

Het IPO neemt het initiatief voor een intentieverklaring waarin belanghebbende organisaties werkafspraken maken voor het opstellen van beheerplannen. Behalve overheden en terreinbeherende organisaties worden ook de Recron, VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland daar bij betrokken. "LTO zit aan tafel’’, zegt Beukema.

Voorzitter Albert Jan Maat van LTO Nederland verklaart dat zijn organisatie niets voelt voor ondertekening van deze overeenkomst. "Die stelt niets voor", is zijn argument.

Beukema bevestigt dat betrokken partijen die over de intentieverklaring praten "harde noten hebben te kraken". Toch verwacht hij dat LTO binnenkort de bereidheid toont te tekenen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Graats

  Jansen heeft idd gelijk Ton. Wanneer de LTO het lef heeft om wéér onder een dergelijke clausule haar handtekening te zetten, dan zorg ik er persoonlijk voor dat dit huge in de media komt. Een belangenorganisatie welke haar leden bewust tegen elkaar opzet.. Asociaal!

 • no-profile-image

  gert

  jansen bavel,als eigendomsrecht in nederland niks meer voorstelt dan leven we in een communistisch land,in het oostblok wordt geliberaliseerd en hier worden de communistische ideeen weer omarmd ook door regenteske kopstukken van de natuurorganisaties,die hebben een annexatiedrift net als de russen in de 50 en 60 er jaren van de vorige eeuw

 • no-profile-image

  jan

  zeg kubelink ,ik wist niet dat de landbouw bij jou nog een goede reputatie had,blijkbaar moet een boer alleen maar ja en amen zeggen,dan is het dictatuur !

 • no-profile-image

  gert

  LTO mag alleen even een handtekening zetten,over de inhoud is geen discussie mogelijk,dit is weer een doodvonnis voor veel boerenbedrijven.

 • no-profile-image

  Kubelink

  Moet je vooral doen. Als belangenorganisatie van de landbouw elk ander (algemeen) belang tegenwerken. Ik vrees dat het dan heel snel is afgelopen met de (nu nog) goede reputatie van de boer bij de Nederlandse bevolking. En dat is wel het allerlaatste wat de boer gebruiken kan.

 • no-profile-image

  ton

  Er vanuit gaande dat onderstaande toelichting van Jansen juist is, zou deelname van LTO schieten in eigen voet betekenen. LTO, hou je rug recht!

 • no-profile-image

  ton

  Kubelink, ik heb nog altijd geen antwoord op de vraag wat de omschrijving van natuur is, wat de meerwaarde van natuur ten opzichte van landbouw is, en waarom Nederland geen landbouwland is. Blijkbaar is dit niet zo gemakkelijk voor je en probeer je beantwoording te vermijden met een nieuwe oneliner nl. "het dienen van het algemeen belang". Wat bedoel je hiermee precies Kubelink, zodat we de discussie op inhoud kunnen voeren? En voordat je op deze laatste vraag een antwoord kunt geven zul je eerst de voorafgaande vragen moeten beantwoorden.

 • no-profile-image

  Jansen

  In onderstaand citaat kunt u lezen hoe LTO soms handelt (Onderzoek Raad van het Landelijk Gebied): ''Om ook onwillige grondeigenaren over de streep te trekken om hun grond af te staan, is de clausule
  opgenomen dat indien niet met alle individuele grondeigenaren koopcontracten zijn gesloten, partijen
  gezamenlijk tot ontbinding van overeenkomst kunnen besluiten. Daarmee wordt vanuit de LTO
  sociale druk opgebouwd om individuen tot verkoop te bewegen: niet verkopen betekent dat de
  ontwikkeling van het hele gebied stilstaat, en daarmee de bedrijfsontwikkeling van de andere
  agrariërs. Hier wordt in feite onvrijwillige overdracht maatschappelijk afgedwongen. Ook hiermee
  wordt het belang van de landbouw uiteindelijk gediend.''
  Bron: De mythologie van onteigening
  Advies over de inzet van onteigening
  voor de realisatie van de Ecologische Hoofdstructuur
  Publicatie RLG 08/01
  januari 2008
  DUS WE MOETEN LTO LATEN HOREN HOE WIJ ALS GRONDEIGENAREN EROVER DENKEN, WANT ZELFS EIGENDOMSRECHT STELT NIKS MEER VOOR IN NEDERLAND

 • no-profile-image

  gert

  Er heeft beukema nog geen enkel signaal bereikt en dat beschouwd hij als positief,wat een optimisme !

 • no-profile-image

  Graats

  Onzin Kubelink. Elk ander (algemeen) belang tegenwerken is natuurlijk niet aan de orde wanneer je slechts weigert mee te werken om je leden bewust tegen elkaar op te zetten.

 • no-profile-image

  Arend

  Kubelink heeft een poosje de kippegriep gehad maar is nu weer beter en wil op deze manier zijn deuntje meeblazen.

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.