Home

Achtergrond

Huisvesting voor 500 Polen op mobilisatiecomplex

De gemeente Venray koopt het mobilisatiecomplex van Defensie in IJsselsteijn om daar 500 werknemers uit Midden- en Oost-Europa te huisvesten.

De gemeenteraad beslist over dit plan op 25 maart, heeft de gemeente vandaag bekendgemaakt. In Venray zijn duizend buitenlandse werknemers vaak onder schrijnende omstandigheden of op verkeerde plaatsen gehuisvest, aldus de gemeente.

Op het zogeheten tmob-complex komen naast tijdelijke woningen ook winkels, sport-, recreatie- en horecavoorzieningen. Defensie sluit het complex op 31 december. Defensie sluit het complex op 31 december. De eerste helft van volgend jaar kunnen de eerste Polen er terecht. De inwoners van IJsselsteijn worden volgende week geinformeerd over de plannen. Als de raad in maart instemt met het plan, volgen onderhandelingen met de Dienst Domeinen en wordt het bestemmingsplan gewijzigd. Ook bekijkt de gemeente dan wat voor bouwsels op het complex komen en of loodsen moeten worden afgebroken.

Het mob-complex is 22 hectare groot en telt vijftien loodsen langs vijf kilometer wegen. De gemeente heeft met Defensie of Domeinen nog niet gepraat over een aankoopbedrag, zei wethouder planologie Hans Teunissen vandaag. Maar de gemeente heeft wel voorkeursrecht bij de aankoop.

De veertig militairen en twintig burgers van het 33e Herstelpeloton COLUA (luchtafweer) van de landmacht verkassen naar vliegbasis De Peel. Het meeste materieel is al weg uit het bosrijke complex, dat in 1953 werd gebouwd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.