Home

Achtergrond 141 x bekeken

Honderden jongeren dood door roekeloos gedrag

Per jaar overlijden 390 jongeren als gevolg van risicovol gedrag. Nog eens 22.000 jongeren worden op de afdeling spoedeisende hulp van een ziekenhuis behandeld of moeten worden opgenomen in het ziekenhuis.

Een woordvoerder van de Stichting Consument en Veiligheid bevestigde woensdagavond berichtgeving over deze cijfers in RTL Nieuws.
De stichting deed onderzoek naar het gedrag van deze jongeren. Het betreft jongeren in de leeftijd van 13 tot 24 jaar. De stichting is in samenwerking met tv-zender TMF een campagne begonnen om deze jongeren te leren risico's in te schatten.

”Risico’s vermijden is jongeren niet te leren”, aldus de woordvoerder. ”Impulsief gedrag hoort bij die leeftijdsgroep, dat moet je niet willen dwarsbomen. Wel kun je ze trainen na te denken over risico’s.”

De campagne behelst een tv-serie op TMF en een spel op internet, te vinden op www.splittherisk.nl. Later dit jaar worden ook scholen betrokken bij het project.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.