Home

Achtergrond 233 x bekeken

Honderden doden door hersenvliesontsteking Afrika

Een epidemie van hersenvliesontsteking heeft dit jaar al zeker 204 levens geëist in het Oost-Afrikaanse land Burkina Faso. Dat maakte het ministerie van Volksgezondheid gisteren bekend.

De uitbraak is vooral geconstateerd aan de grens met Ivoorkust, waar tot op heden 28 doden zijn gevallen. Het Internationale Rode Kruis waarschuwde in december voor een mogelijke hersenvliesontstekingepidemie in veertien Afrikaanse landen. De organisatie liet toen weten dat het een van de ergste epidemieën kan worden van de recente geschiedenis en kondigde vaccinaties en trainingen voor vrijwillgers aan.

Hersenvliesontsteking is een van de meest gevreesde epidemische ziektes in Afrika, omdat de ziekte snel kan komen opzetten. Ook zorgt het voor hoge sterftecijfers en heeft het ernstige gevolgen voor de lange termijn, zoals schade aan de hersenen en doofheid.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.