Home

Achtergrond

Hond met skibril mee op wintersport

Veel mensen zijn afgelopen weekeinde richting wintersport vertrokken.

Met de latten op de auto, een kekke zonnebril op de neus en het lijf in een hippe ski-outfit. Voor de honden die mee mogen op skivakantie is er nu ook een opvallende trend, een eigen zonnebril. Dierenspeciaalzaak Discus in Soest verkoopt deze nieuwe gadget voor het huisdier.

Een hond met een zonnebril op de snuit is natuurlijk een grappig gezicht, maar een medewerker van de dierenwinkel, Jannet Dekker, legt uit dat het niet alleen voor de fun is. "De bril is bedoeld voor honden die problemen hebben met de ogen en niet goed tegen fel licht kunnen.'' Dekker vertelt dat er verschillende soorten brillen zijn, zowel in maat als in glassoort . "Net als met zonnebrillen voor mensen beschermt het ene glas beter tegen uv-straling dan het andere glas.''

De meeste honden zullen wel moeten wennen aan het ding op hun snuit, maar losschudden is lastig. "De bril zit vast met een elastiek rond en onder de kop.'' Volgens Dekker is de skibril voor honden geen grap en een serieuze zaak. "De bril kost zes à acht tientjes en werkt echt.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.