Home

Achtergrond 554 x bekeken

Hereford-runderen voor het eerst de wei in

Een kleine kudde van zestien Hereford-runderen rent na een korte periode op stal voor het eerst de Nederlandse velden op.

Hereford-runderen

Een kleine kudde van zestien Hereford-runderen rent na een korte periode op stal voor het eerst de Nederlandse velden op. De vleeskoeien komen uit Engeland en worden toegevoegd aan de veestapel van Giel Hermans. De dieren produceren hoogwaardig vlees. Daarnaast heeft de provincie Limburg Hermans gevraagd ze in te zetten voor natuurbeheer. Foto Lé Giesen

Melkveehouder Hans Hulsegge uit Schalkhaar reed gisteren de eerste mest uit. ”Het viel nog niet tegen. Op de hogere percelen kon ik goed rijden. Het heeft de laatste dagen hier niet zo heel veel geregend. Bovendien begon de put al aardig vol te raken. Om problemen te voorkomen als het straks twee weken regent, heb ik nu wat plek gemaakt in de put.” Hij reed 25 kuub per hectare uit. Hulsbergen Foto Ruud Ploeg

Drie vrouwen die werken voor het boerenbedrijf van Frans en Susan Jooste in het Afrikaanse Koppies melken enkele van de 150 koeien. Het bedrijf bevindt zich in de provincie Vrijstaat, waar voornamelijk boeren wonen van Nederlandse afkomst. Met ruim 13.000 hectare grond behoort de familie Jooste tot één van de grootste grootgrondbezitters van Zuid-Afrika. Foto VidiPhoto

Eigenaar Marcel Boos geeft op een open dag in het Noord-Hollandse Wervershoof geïnteresseerden uitleg over de waterbroei van irissen. Aqua Flowers bespaart naar eigen zeggen ongeveer 70 procent energie per bos irissen. De bollen ontkiemen in een donkere ruimte op een met water gevulde tray van polystyreen. Hier groeien de planten op tot 20 centimeter alvorens ze naar de kas verplaatst worden. De kasperiode wordt verkort tot vijf, zes weken in plaats van de gebruikelijke elf tot dertien weken. Foto Wick Natzijl

Tegen de huidige onderzoekskassen van Wageningen UR Glastuinbouw in Bleiswijk wordt een corridor gebouwd voor aansluiting met de nieuwbouw van de Innovatie- en Democentrum Kas als Energiebron (IDC). Het IDC krijgt een totale grondoppervlakte van 2.000 vierkante meter. Het project is een uitvloeisel van de eerder georganiseerde Ontwerpwedstrijd Energieproducerende Kas. In januari is de eerste paal van de ZoWaKas de grond ingegaan. Het ligt in de bedoeling om deze eerste demo in april in gebruik te nemen. Foto Clement Mol

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.