Home

Achtergrond

Heinz boekt iets minder winst

De Amerikaanse ketchupfabrikant Heinz heeft in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar iets minder winst gemaakt dan een jaar eerder.

De omzet groeide wel, maar hogere belastingen en gestegen grondstoffenprijzen drukten de nettowinst. Dat maakte Heinz vandaag bekend.

De omzet van 's werelds grootste ketchupmaker steeg 14 procent tot 2,6 miljard dollar. Dat is in lijn met de gemiddelde verwachting van analisten. Heinz hield onder de streep 218,5 miljoen dollar over. In de vergelijkbare periode een jaar eerder bedroeg de nettowinst 219 miljoen dollar.

Behalve ketchup maakt Heinz onder meer diepvriesmaaltijden. Zoals de meeste producenten van voedingmiddelen kampt het bedrijf met stijgende prijzen van landbouwproducten. Het probeert die onder meer te compenseren door meer geld te vragen voor zijn producten en de productiviteit te verbeteren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.