Home

Achtergrond 275 x bekeken

Handreiking Grondexploitatiewet van Vrom, VNG en VVG

Het Ministerie van Vrom, de VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten) en de VVG (Vereniging van Grondbedrijven) publiceren samen een handreiking voor het werken met de Grondexploitatiewet. Deze wet is van toepassing bij de ontwikkeling van bouwlocaties en is opgenomen in de nieuwe Wet op de ruimtelijke ordening (Wro). De wet gaat naar verwachting in op 1 juli 2008.

De handreiking is bedoeld voor professionals die met de wet moeten werken. Dat zijn bij de gemeente de ambtenaren grondzaken, ruimtelijke ordening en bouw- en woningtoezicht met hun leidinggevenden en wethouders. De handreiking is er ook voor projectontwikkelaars, woningcorporaties en adviseurs.

De Handreiking Grondexploitatiewet is gratis te downloaden op de website van Vrom en is als boek te koop bij SDU. Naast de handreiking is er een rekenmodel in Excel voor het opstellen van een exploitatieplan volgens de Grondexploitatiewet.

Lees ook Agrocount studiebijeenkomst: De nieuwe Wet ruimtelijke ordening in de praktijk

Meer informatie Vrom, VNG en VVG publiceren Handreiking Grondexploitatiewet, 24 februari 2008

Meer informatie VROM: dossier Grondbeleid

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.