Home

Achtergrond 168 x bekeken

Handel wil residu-overleg met minister

Handelsplatform Frugi Venta wil met supermarktkoepel CBL en minister Verburg spreken over de residuproblematiek.

Volgens directeur Willem Baljeu moet de overheid sterker optreden tegen de uitlatingen van organisaties als Milieudefensie, Natuur en Milieu en Goede Waar & Co. De uitlatingen van deze organisaties over de risico’s van residuen op groente en fruit zijn boterzacht, stelt Baljeu. De gebruikte gegevens zijn gedateerd of naar eigen inzicht toegepast. De gebruikte norm is niet wettelijk. “We willen dat de overheid strenger stelling neemt tegen de aantijgingen van deze clubs.”

Ook wil Frugi Venta dat onderzoek wordt gestart naar mogelijke effecten van stapeling van middelen en de onnauwkeurigheid van onderzoeken. Deze onzekerheden worden misbruikt door de organisaties, stelt Baljeu.

Frugi Venta voert ook residu-overleg met CBL. Initiatief voor de gesprekken komt van de handel. Gesproken wordt over alternatieve middelen. Afzetorganisaties zijn niet betrokken bij dit overleg, stelt Baljeu. Daartoe trekt de handel in het gesprek met Verburg nu op met supermarkten.

Of registreer je om te kunnen reageren.