Home

Achtergrond 157 x bekeken

Hamsters gewild in Jaar van de Rat

Een plotselinge vraag naar knaagdiertjes in verband met het Chinese Jaar van de Rat heeft de prijs van hamsters in China verzesvoudigd.

Voor het Chinese Nieuwjaar, 7 februari, gingen hamsters voor slechts 5 yuan (circa 50 eurocent) van de hand. Nu wordt er 30 yuan voor gevraagd, meldde het Volksdagblad vandaag.

"Meer mensen willen ratachtige huisdieren'', aldus een hamsterhandelaar die tweemaal zoveel klanten heeft als normaal. Medici hebben evenwel gewaarschuwd tegen de plotselinge interesse in knaagdieren, vanwege hun scherpe tanden en de mogelijkheid dat ze geïnfecteerd zijn met hondsdolheid.

De Chinezen delen de tijd traditioneel in cyclussen in van twaalf jaar, waarin elk jaar genoemd is naar een ander dier. Vorig jaar was het Jaar van het Varken, op 26 januari 2009 begint het Jaar van de Os.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.