Home

Achtergrond 236 x bekeken

Haaren trekt verzoek tot schorsing in

De gemeente Haaren heeft donderdag voor de Raad van State het verzoek tot schorsing van de activiteiten van Flora Partners bv ingetrokken.

Nog voordat hij aan zijn pleidooi was toegekomen, trok gemeentelijk woordvoerder Gabriel Martens het verzoek in om de uitspraak van de Bossche rechtbank voorlopig te schorsen.

Het conflict tussen de gemeente en Flora Partners ontstond nadat het bedrijf in het buitengebied van Haaren een pot- en containerveld had aangelegd. De gemeente gelastte, op straffe van een dwangsom, het veld weg te halen en alle activiteiten te staken. Zij vonden deze in strijd met het bestemmingsplan.

In hoger beroep besloot de rechtbank in Den Bosch dat de activiteiten volgens het bestemmingsplan wel degelijk zijn toegestaan. De rechter die donderdag de zitting voorzat, stelde voor de afloop van de nog lopende bodemprocedure af te wachten. "Wat voor rampen gebeuren er als de aangelegde verharding tot zolang gehandhaafd blijft?", vroeg hij zich af.

Een procedure voor een schorsing is in deze zaak volgens hem niet mogelijk, omdat de Bossche uitspraak is gedaan door de meervoudige kamer van de rechtbank. Een bestuursrechter, in schorsingszaken vaak als enige aanwezig, mag daarover in zijn eentje geen oordeel vellen. Martens besloot daarop het verzoek tot schorsing in te trekken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.