Home

Achtergrond

Haaren in beroep tegen uitspraak rechter

De gemeente Haaren heeft voorlopig beroep aangetekend tegen een uitspraak van de rechtbank Den Bosch in een geschil met Flora Partners bv.

Dat heeft wethouder Jan Brenninkmeijer bevestigd. De rechtbank in Den Bosch stelde onlangs Flora Partners in het gelijk in een geschil met de gemeente Haaren over de aanleg van een pot- en containerveld aan de Ruiting in het buitengebied van de gemeente.

In 2006 eiste de gemeente Haaren dat Flora Partners de aanleg van het pot- en containerveld zou stoppen op straffe van een dwangsom van €1.000 per dag.

Volgens de rechter is de aanleg van een containerveld echter niet in strijd met het bestemmingsplan van het gebied, dat 'duurzame uitoefening van het agrarische bedrijf, met de daarbij behorende voorzieningen' toestaat.

Wethouder Brenninkmeijer denkt dat het beroep van de gemeente kans van slagen heeft. "We gaan met diverse partijen zoals Vrom en de provincie naar de zaak kijken. Het kan toch niet zo zijn dat je het buitengebied beoogt te beschermen, en dat dit door een bepaalde formulering in het bestemmingsplan niet mogelijk is."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.