Home

Achtergrond 232 x bekeken

Groningen in top tien van rijkste EU-regio's

Groningen staat op de tiende plaats van rijkste regio's als wordt gekeken naar het bruto nationaal product (BNP) per inwoner.

Die cijfers zijn van het statistisch bureau Eurostat dat vandaag met nieuwe berekeningen over 2005 kwam. Eurostat tekent daarbij aan dat de cijfers een beeld geven van de totale economische activiteit in de Europese regio's.

Forenzen kunnen de productie sterk doen stijgen, maar dat betekent niet dat het BNP per huishouden automatisch ook zo hoog ligt.
Nummer één van de rijkste regios in Europa is de binnenstad van Londen. Het BNP ligt daar 303 procent boven het gemiddelde. Londen wordt op de voet gevolgd door Luxemburg en Brussel. De armste regio's van Europa liggen in Bulgarije, Polen en Roemenië.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.