Home

Achtergrond

GroenLinks wil spoeddebat

GroenLinks wil een spoeddebat over de uitspraken van minister Piet Hein Donner van Sociale Zaken over het ontslagrecht.

Kamerlid Ineke van Gent vindt dat de CDA-bewindsman hiermee de commissie Bakker voor de voeten loopt, die nog met een advies moet komen over arbeidsparticipatie.

In een interview donderdag met De Pers noemt de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid het onwaarschijnlijk dat de commissie-Bakker versoepeling van het ontslagrecht niet in haar advies aan de regering zal opnemen.

PvdA en ChristenUnie hadden onlangs juist aangegeven dat er tijdens de huidige kabinetsperiode niet meer over de versoepeling van het ontslagrecht gesproken zou moeten worden. In december leidde de discussie hierover bijna tot de val van het kabinet.

Een commissie onder leiding van TNT-voorzitter Peter Bakker moest daarop onderzoeken hoe het kabinet voor elkaar zou kunnen krijgen dat in 2016 80 procent van de beroepsbevolking een baan zou hebben. Verwacht wordt dat deze commissie voor de zomer van 2008 met een advies aan het kabinet komt.

Om de 80 procent werkgelegenheid te bereiken zou het kabinet alleen in deze regeerperiode al 200.000 nieuwe banen moeten scheppen. Donner acht het nu dus onwaarschijnlijk dat de commissie-Bakker een manier vindt om dit te bereiken zonder het ontslagrecht te versoepelen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.