Home

Achtergrond

Greenery wil drie Europese locaties

The Greenery wil drie locaties buiten Nederland opzetten om de logistieke stromen beter in te kunnen richten.

The Greenery schrijft in haar verbeterprogramma Fit4Future dat een eigen locatie nodig is in Duitsland, Engeland en Zuid-Europa. Uitbreiding van het aantal vestigingen is nodig om aan de hogere eisen van de afnemers te voldoen. "De leadtimes worden steeds strakker; we worden geacht tussen 16.00 en 16.30 uur te lossen op het distributiecentrum in Zuid-Duitsland. Bovendien klanten steeds vaker meer keren per dag worden beleverd", stelt Paul Klijsen, directeur bedrijfsvoering van The Greenery in het ledenblad Greenweek. De logistiek is nu te versnipperd, stelt Klijsen.

Uitgangspunten van het plan zijn verlaging van de transporten tussen locaties. De operatie moet meer gestandaardiseerd en transparanter en er moet meer afstemming komen tussen de verkoop en operatie. De afzetorganisatie wil op strategische locaties kleinverpakken. Nu hebben veel telers en handelshuizen eigen verpakkingsactiviteiten. Klijsen stelt dat het een visie is. De plannen moeten nog in overleg met telers worden opgesteld. Aan Fit4Future zit overigens een besparingsdoel om het resultaat met 25 miljoen euro te verhogen.

Voor de afzet van hardfruit onderzoekt The Greenery de samenwerkingskansen met de Poolse coöperatie Rajpol. Dit seizoen heeft de afzetorganisatie al een deel van het hardfruit ondergebracht bij Rajpol. The Greenery wil op termijn sterker samenwerken met Rajpol om de Oost-Europese markt in te vullen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.