Home

Achtergrond 1 reactie

Goed opletten of het mag!

Schapenhouder Jan Bisselink uit Duiven laat vaste mest uitrijden op zijn land.

Voordat hij loonwerker Van Huet inschakelde heeft hij goed nagetrokken of hij geen boete riskeerde. Op bevroren grond mag namelijk geen mest worden uitgereden, ook geen vaste mest. "De grond was gelukkig niet bevroren," meldt Bisselink. Elders in het land zijn de afgelopen dagen wel diverse veehouders en akkerbouwers bekeurd vanwege het uitrijden van mest, of van kunstmest, op bevroren grond. Dat melden diverse zegslieden. Foto Frans Ypma

Fruitteler Jan Hiemstra uit het Groningse Froombosch voert al zo’n vier weken snoeiwerkzaamheden uit. Inmiddels heeft de fruitteler ongeveer de helft van de aanplant gesnoeid. Met nog vier weken te gaan hoopt hij het snoeiwerk in de laatste week van maart af te ronden. Hiemstra heeft in totaal 2 hectare aan appelbomen. "Het is bij elkaar een klein perceel", vertelt Hiemstra. "Maar ik kan alle benodigde werkzaamheden nog steeds zelf uitvoeren. Af en toe krijg ik hulp van mijn vrouw Gerda. Het zijn wel oude bomen. De eerste zijn in 1992 geplant en nog steeds plukken wij er de vruchten van. De oogst wordt door een collega op de markt gebracht." Foto Koos van de Spek

Een grote brand in het Brabantse Helmond heeft vandaag vleesverwerkingsbedrijf Gruijters Bros in de as gelegd. Het ging volgens de brandweer om een uitslaande brand met veel rookontwikkeling. Rond het middaguur had de brandweer het vuur onder controle. Het personeel kon de fabriek verlaten. Een meetploeg verrichtte onderzoek naar eventueel vrijgekomen gevaarlijke stoffen. De resultaten zijn nog niet bekend. De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk. Het bedrijfspand had een oppervlakte van circa 500 vierkante meter groot. Foto ANP

Foto

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    ageeth

    als deze meneer nou es rekening ging houden met z n leefmilieu betreft de besproeiingen die erg veel drift veroorzaken en behoorlijk wat gezondheidsschade alsook matrieele schade toebrengen;want helaas sproeit hij niet met suikerwater maar met zeer toxische stoffen.

Of registreer je om te kunnen reageren.