Home

Achtergrond 202 x bekeken

Glossy voor dikkerds verschijnt in Duitse versie

Van het Nederlandse tijdschrift Big is Beautiful gaat ook een Duitstalige versie verschijnen.

Vanaf 28 februari wordt het blad ook in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland verspreid. Dat heeft hoofdredactrice Sarah Notenboom vandaag bekendgemaakt.

Het blad zegt geen bestraffend vingertje te willen zijn. "Dus geen verhalen over diëten en al helemaal geen stereotype gezelligheid'', aldus Notenboom. Het magazine is in Nederland binnen vijf jaar tijd gegroeid naar 25.000 exemplaren. Volgens Notenboom kwam de roep van de oosterburen om een Duitstalige versie te maken.

Notenboom: "Big is Beautiful is niet tegen dun zijn, maar er is meer mooi dan slank alleen. Wij willen dikke mensen een goed gevoel over zichzelf geven en hen inspireren. Met fotoproducties en verhalen die volle vrouwen laten ervaren dat ze zich mooi, gezond en lekker in hun lijf kunnen voelen. In die zin is Big is Beautiful emancipatoir bezig, zonder overigens een verongelijkte of zielige toon aan te slaan.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.