Home

Achtergrond

Glaskracht en ZLTO willen actie gemeentes Bommelerwaard

LTO Noord Glaskracht en ZLTO willen een gezamenlijk platform voor de herinrichting van de glastuinbouw en champignonsector in de Bommelerwaard.

De gemeentes Maasdriel en Zaltbommel moeten daarvoor het initiatief nemen, stellen beide organisaties. Niet alleen overheid, maar ook de sector en belangenorganisaties zouden in zo’n platform moeten acteren, stellen beide organisaties. Zaltbommel en Maadriel koersen nu samen met de provincie Gelderland aan op het ondertekenen van een intentieovereenkomst tussen de overheidspartijen en het waterschap. De tuinbouw en belangengroepen zijn hierin nu geen partij.

De werkgroep Kassen en Landschap van de belangenorganisaties deden eind januari voorstellen voor een herinrichting van het gebied. ZLTO en Glaskracht zien openingen in de voorstellen van de belangenorganisaties en voeren hierover nu gezamenlijk overleg. Dat overleg zou in een breder verband getrokken moeten worden, stellen de organisaties.

Of registreer je om te kunnen reageren.