Home

Achtergrond 166 x bekeken

Glasbedrijven bekogeld met golfballen

Bij zeker vier glastuinbouwbedrijven in Prinsenbeek (Noord-Brabant) zijn kasruiten vernield doordat er golfballen doorheen zijn gegaan.

De schade varieert van enkele honderden tot een paar duizend euro, zo meldt BN De Stem. De telers hebben aangifte gedaan bij de politie.

Afgelopen zaterdag werd een anthuriumkwekerij met niet minder dan dertig golfballen bekogeld. De schade viel mee; de meeste zijn teruggeketst. Drie ruiten moesten worden vervangen. Bij een aardbeienbedrijf verderop werden drie ruiten doorboord en een aantal raakte er beschadigd. Hier lagen twaalf golfballen tussen de scherven. Ook bij een slateler sneuvelde een ruit.

Een paprikateler die ook gedupeerd is gaat er van uit dat het kwajongensstreken zijn. Zijn bedrijf ligt vlakbij de driving range van een golfvereniging. Bij deze teler zijn de vandalen al wat langer actief. In twee weken tijd zijn hier zeker twintig ruiten kapot gegooid. Ook afgelopen september sneuvelden er al enkele ramen. Teeltschade heeft de paprikateler niet gehad.

Een woordvoerder van de golfvereniging: "De driving range is wel omheind en om het golfterrein ligt ook een sloot, maar regelmatig treffen we er toch jeugd die er niets te maken heeft en die kennelijk ballen opraapt en verzamelt." Volgens hem is het nooit helemaal uit te sluiten, maar de club zal doen wat in zijn vermogen ligt om herhaling in de toekomst te voorkomen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.