Home

Achtergrond

Gemeentehuis op slot na vondst poederbrief

Ambtenaren van de gemeente Zutphen mogen vanochtend het gemeentehuis van Zutphen niet uit nadat een poederbrief in de postkamer werd opengemaakt.

Dat heeft een woordvoerder van de gemeente laten weten. De poederbrief wordt onderzocht door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Verwacht wordt dat aan het begin van vanmiddag duidelijk is wat er inzit.

Tot bekend is wat er in de brief zit, moeten de ambtenaren binnenblijven en mag niemand het gemeentehuis in. Volgens de zegsman gaat het om ongeveer tweehonderd mensen. De ambtenaren die in aanraking zijn gekomen met de brief, worden in quarantaine gehouden.

Direct na de ontdekking van de verdachte post, is een standaardprotocol in werking getreden. Deze houdt onder andere in dat de ambtenaren het gemeentehuis niet meer uit mogen en dat er niemand wordt toegelaten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.