Home

Achtergrond 161 x bekeken

Gelukkig Nieuwjaar in het donker

Miljoenen Chinezen zullen het komende nieuwjaar op 7 februari zonder stroom of stromend water moeten inluiden.

Volgens Chinese media hebben stroombedrijven en andere nutsbedrijven duidelijk gemaakt dat het niet gaat lukken om de problemen tijdig op te lossen voor het begin van het Jaar van de Rat.

Het gebrek aan stroom en water is het directe gevolg van de grote koudegolf die delen van Centraal- en Midden-China volledig in de greep heeft. De viering van Chinees Nieuwjaar gaat doorgaans ook gepaard met een grootschalige volksverhuizing van burgers die familiebezoek gaan, maar voor grote groepen Chinezen zit er dit jaar ook geen reis in.

Volgens The South China Morning Post zitten nog steeds hele steden, zoals Chenzhou met 4 miljoen inwoners, zonder stroom omdat de elektriciteitscentrales geen kolen aangeleverd krijgen. Ook zijn veel stroomkabels verwoest door het helse weer. Al zeker elf elektriciens zijn tot dusver gedood tijdens reparatiewerkzaamheden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.