Home

Achtergrond

Gelderland blijft aandeelhouder Nuon

De provincie Gelderland blijft ook de komende jaren grootaandeelhouder van energiebedrijf Nuon.

Dat maakte het provinciebestuur vanmiddag bekend. De provincie wil samen met het bedrijf en de andere aandeelhouders een visie opstellen over de toekomst van de commerciële poot van Nuon.

Het energiebedrijf wordt medio dit jaar opgesplitst in een commercieel productiebedrijf en een netwerkbedrijf. Daarmee voldoet Nuon aan nieuwe wetgeving. Het aandeelhouderschap van het netwerkbedrijf staat volgens Gelderland buiten kijf. De provincie behoudt verder de aandelen van productiebedrijf om een stevige basis van die onderneming te garanderen. "We willen een stabiele en betrouwbare aandeelhouder zijn voor Nuon'', aldus Gelders gedeputeerde Harry Keereweer.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.