Home

Achtergrond

'Geen subsidie voor nieuwe WKK's in 2008'

Glastuinders die dit jaar een nieuwe WKK willen bouwen, krijgen waarschijnlijk geen SDE-subsidie. Dat is de verwachting van LTO Glaskracht Nederland.

De organisatie trekt die conclusie uit een vorige week verschenen persbericht van het ministerie van Economische Zaken (EZ). Daarin stelt EZ-minister van der Hoeven dat de vooruitzichten voor WKK's gunstig zijn. Ook zijn WKK's volgens haar inmiddels rendabel, zodat de noodzaak van subsidie niet langer bestaat.

Energiespecialist Rob van der Valk van LTO Glaskracht maakt hieruit op dat de nieuwe SDE-regeling voor WKK's – die half maart wordt verwacht – dit jaar waarschijnlijk gesloten zal blijven voor nieuwe WKK’s. "Wij verwachten dat EZ zal vaststellen dat er bij nieuwe WKK’s geen sprake is van een onrendabele top in de investering. De SDE-regeling is bedoeld om die te subsidiëren."

LTO Glaskracht pleit er voor WKK's wel binnen de SDE-regeling te houden. "Zodra het rendement van WKK-investeringen terugloopt, kan EZ de regeling alsnog openstellen."

Van der Valk hoopt dat de Tweede Kamer zal besluiten WKK's ook binnen de stopgezette MEP-regeling te houden. "Ook bestaande WKK’s kunnen dan in moeilijke jaren subsidie krijgen."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.