Home

Achtergrond

Geen schadevergoeding familie Marinus van der Lubbe

De familie van Marinus van der Lubbe heeft geen recht op schadevergoeding. Dat zegt de Duitse advocaat die jarenlang ijverde voor vernietiging van het doodvonnis dat Van der Lubbe in 1933 van een nazi-rechtbank opgelegd kreeg.

De Nederlander werd door de nazi’s verantwoordelijk gehouden voor de brand in de Rijksdag en in 1934 terechtgesteld.
”Er bestaat geen rechtsgrond” voor de schadevergoeding, aldus Reinhard Hillebrand. De vernietiging van het vonnis tegen Van der Lubbe rust op een wet uit 1998 die niet voorziet in schadevergoeding, aldus de jurist. Hij raadt de familie af te proberen via gerechtelijke weg alsnog een schadevergoeding te krijgen. Dat kan volgens hem alleen maar uitdraaien op een teleurstelling.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.