Home

Achtergrond 247 x bekeken 1 reactie

Geen samenwerking SDF en Plantform

Tuinbouwautomatiseringsbedrijf SDF gaat geen partnership aan met Plantform. Dit meldde SDF gisteren tijdens een bijeenkomst in Bergschenhoek.

Het bedrijf kiest juist voor een eigen ontwikkeling door zich meer te profileren als overall-leverancier van logistieke en bedrijfssoftware.

Ondernemersvereniging Plantform en nu ook SDF richten zich op het ontwikkelen van volledig geïntegreerde software-modules, waarin uiteenlopende bedrijfsfuncties van kwekerijen makkelijk aaneen zijn te koppelen (zogenoemde ERP-software). Nu SDF aangeeft om niet te kiezen voor een partnership met Plantform-partner 'Grow Technology', wordt SDF dus concurrent van Plantform.

Met de nadrukkelijke eigen weg die SDF wil volgen zegt het bedrijf niet het initiatief van Plantform te negeren dan wel af te wijzen. SDF geeft aan de wens van telers om een standaard softwarekoppeling te ontwikkelen te respecteren en te onderkennen. Op haar beurt wil de onderneming uit Bergschenhoek invloed uitoefenen op de ontwikkeling van ERP-software voor de glastuinbouw.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Loes en Nico

    Standaardisatie van software is een goede zaak, dit komt de kostprijs en de onderlinge vergelijkbaarheid ten goede. Nu gaan we in de tuinbouw de hoofdprijs betalen en de (software)leveranciers gaan onafhankelijk van elkaar het wiel opnieuw uitvinden. Er zijn dus alleen verliezers, geen winnaars.....

Of registreer je om te kunnen reageren.