Home

Achtergrond 193 x bekeken

Geen opgelegde gewasnorm energie meer

De glastuinbouwsector en de overheid kiezen vanaf 2010 niet meer voor gewasnormen om het energieverbruik door glastuinders in te perken.

Naar het zich nu laat aanzien wordt het huidige gasverbruik van bedrijven de inperkende factor per bedrijf. Dat is de richting die nu wordt bestudeerd bij het inrichten van het eigen sectorsysteem voor de verhandeling van CO2-emissierechten.

In het huidige Besluit Glastuinbouw zijn normen opgenomen voor de hoeveelheid energie die een glastuinder per teelt mag gebruiken. Tegen dit systeem (de zogeheten Glami-normen) kwam zoveel verzet dat is besloten niet op deze normen te handhaven. In ruil daarvoor heeft het bedrijfsleven zich vastgelegd op de inrichting van een eigen onderling emissiehandelssysteem waarmee de sector binnen de met de overheid afgesproken CO2-ruimte moet blijven.

Meer over de inrichting van dat sectorsysteem is vrijdag te lezen in Weekblad Groenten & Fruit.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.