Home

Achtergrond

Geboortegolfje in Rusland

Rusland kende vorig jaar met ruim 1,6 miljoen nieuwe baby's het hoogste geboortecijfer in 25 jaar.

Dat maakte de regering bekend. De autoriteiten proberen het dalende geboortecijfer al langer te keren. De Russische bevolking is na de val van de Sovjet-Unie sterk teruggelopen. Sinds 1993 is het aantal Russen gedaald met 5,8 miljoen tot ruim 142 miljoen zielen.

,,In 2007 werden 1.602.387 kinderen geboren, dat is een groei van 122.750 baby's vergeleken met 2006. We hebben een dergelijke groei van het geboortecijfer in 25 jaar niet gezien'', aldus minister van Volksgezondheid Tatjana Golikova. Volgens haar toont het aan dat de maatregelen van de regering werken. Zo ontvangen mensen die een tweede kind krijgen een bedrag van omgerekend 7.500 euro.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.