Home

Achtergrond

Gaswinning in Veen

Northern Petroleum Nederland (NPN) wil gas winnen in het Brabantse Veen (gemeente Aalburg). Directeur Birger Polkamp heeft dat donderdag desgevraagd gezegd. Als het bedrijf zijn zin krijgt start de productie eind 2008.

In de bodem van Veen zit op 2 kilometer diepte maximaal 1 miljard kubieke meter gas. Kleine gasvelden als deze zijn in heel Nederland te vinden en staan in geen vergelijking met de gasbel in Slochteren (2500 miljard kubieke meter). NPN haalt momenteel al gas uit de grond bij Waalwijk. Het bedrijf zet het gas om in elektriciteit.

Het nieuwe productiestation is voor NPN een investering van vele miljoenen euro's en gaat zeker twintig jaar mee, aldus Polkamp. Over die periode kan elektriciteit voor 15.000 huishoudens worden opgewekt. Als de productie eenmaal draait komen daar nauwelijks nog mensenhanden aan te pas. NPN en de gemeente Aalburg geven maandag een toelichting op de plannen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.