Home

Achtergrond

Fusie bloemenveilingen gaat toch door

De fusie tussen Bloemenveiling Oost Nederland (VON) in Bemmel en Bloemenveiling Vleuten gaat toch door.

De leden van de veiling in Bemmel stemden gisteren voor de fusie, nadat een eerdere stemming in januari op een 'nee' was uitgelopen. De beide veilingen gaan samen de op twee na grootste bloemenveiling van Nederland vormen.

Ruim 76 procent van de leden van Veiling VON stemde voor de fusie. In januari stemde nog 66 procent voor de fusie, maar dat was net te weinig om de vereiste tweederde meerderheid te halen. De directie van de veiling besloot daarom tot een nieuwe stemronde. De Bloemenveiling Vleuten stemde eerder al in met de fusie.

De twee samengevoegde veilingen willen zich vestigen langs de snelweg A30 bij Ede. De fusie is volgens beide veilingen nodig om de marktpositie te verstevigen en schaalvergroting mogelijk te maken. De nieuwe naam van de gefuseerde veilingen wordt binnenkort bekendgemaakt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.