Home

Achtergrond 260 x bekeken 2 reacties

'Friesland Campina gaat internationaal fuseren'

De beoogde nieuwe zuivelcoöperatie Friesland Campina gaat op termijn nog een keer fuseren met een buitenlands zuivelbedrijf.

Alleen op die manier kan het nieuwe bedrijf de concurrentie op de internationale afzetmarkt voor zuivelproducten beter volhouden. Die mening gaf Folkert Beekman, secretaris van het Productschap Zuivel, gisteren op de internationale jongerendag van Campina.

De fusie tussen Friesland Campina en een buitenlands zuivelbedrijf kan nog een paar jaar op zich laten wachten. "Friesland Foods en Campina hebben de komende jaren nog hun handen vol aan het integreren van beide coöperaties. Zij komen dit voorjaar met een fusieplan. Als dat goedgekeurd is door de ledenraad begint het echte werk om de fusie gestalte te geven", legt Beekman uit.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  friese veehouder

  Zijn de heren zich nu al aan het indekken voor eventueel tegenvallende resultaten, om vervolgens te kunnen zeggen dat de fusie(s) toch meer hebben gekost dan ze eerst hadden gedacht?

 • no-profile-image

  Evert Uitslag

  De boeren en tuinders zijn de basis van de nederlandse economie.In 3 jaar tijd hebben buitenlandse bedrijven voor bijna 200 miljard euro nederlandse bedrijven opgekocht.Wij mogen blij zijn dat dit met de zuivel niet gebeurd.
  Het hoofdkantoor van de fusiepartners hoort eigenlijk in Amsterdam.Meer uitstraling.Royal Holland Foods Amsterdam.
  Laten zij gelijk Fromageries Bel ook maar overnemen.Dan hebben zij Leerdammer ook.

Of registreer je om te kunnen reageren.