Home

Achtergrond 329 x bekeken

Franse boeren vernielen importproducten

In het Zuid-Franse Gallargues le Montueux protesteren Franse boeren tegen de import van Spaanse en Marokkaanse landbouwproducten in het land.

In het Zuid-Franse Gallargues le Montueux protesteren Franse boeren tegen de import van Spaanse en Marokkaanse landbouwproducten in het land. De boeren houden vrachtwagens aan en vernielen hun lading. De boze boeren hebben het vooral gemunt op wijn en groente. De producten zijn volgens de boeren behandeld met gewasbeschermingsmiddelen die in Frankrijk niet toegelaten zijn. De producten moeten daarom volgens de boeren niet worden toegelaten in Frankrijk. De actie was een initiatief van jonge boeren. In totaal deden zo’n vijftig boeren mee aan de actie. Foto ANP

Een kraanvogel voelt zich goed op zijn gemak tussen de grazende schapen in een weiland in het Zuid-Hollandse Lisse. De vogels vinden steeds meer een welkome plek in agrarische gebieden. Dat is een gevolg van de inzet van diverse organisaties voor een verhoging van de natuurwaarden in deze gebieden. Het project Bollenvogels in de bollenstreek is daar een goed voorbeeld van. Waardoor deze kraanvogel zich aangetrokken voelt is onduidelijk. Het is een geringd ontsnapt exemplaar. Wetenschappers kunnen het dier volgen om te kijken of hij de winter goed doorkomt. Kraanvogels zijn normaal pas in het voorjaar op doorreis naar broedgebieden in Scandinavië. De vogel broedt sinds 2001 weer in Nederland. Foto Gera van Os

Lassers zijn nog druk in de weer om de laatste hand te leggen aan het automatiseringssysteem voor de nieuwe kas van orchideeënkwekerij Aardse in Zuidbroek. ”We breiden onze teeltoppervlakte uit met 3 hectare”, stelt Theo Aardse. ”Daarmee komt het totaal op ongeveer 10 hectare uit.” Aardse heeft bij de kasuitbreiding gekozen voor een 12.80 meter tralie met een poothoogte van 5.80 meter. Een WKK van 1,5 megawatt levert het grootste deel van de benodigde warmte. Een koude- en warmtebron zorgt voor de nodige energiebesparing. Foto Koos van der Spek

Carnaval is voorbij en dus kan de pruik weer af. Dat lijkt ook te gelden voor deze knotwilgen in het Zuid-Hollandse Rhoon. Vrijwilligers van de Stichting Zuid-Hollands landschap verwijderen de takkenpruiken van de bomen. Het snoeien van de knotwilgen is een typische winterklus. In het verleden werden de wilgentenen vaak gebruikt voor het maken van manden of afrasteringen. Tegenwoordig worden de knotwilgen vooral geknot voor het behoud van het landschap. Foto ANP

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.