Home

Achtergrond

Franse boeren vernielen Spaanse sla op weg naar Nederland

Demonstrerende Franse boeren hebben in Montpellier een Spaanse vrachtwagen met bestemming Nederland aangevallen.

In totaal werden 26 pallets met ijsbergsla vernield. De Spaanse chauffeur was volgens een woordvoerder van vervoersbedrijf Merlatrans "volmaakt verbijsterd" toen een menige boze boeren de truck tot stand bracht. De chauffeur weigerde desgevraagd de laadklep te openen. De lokale politie adviseerde hem dit toch te doen.

De eerste zes pallets, afkomstig van de Spaanse producent Fuca, werden onmiddelijk over de weg gesmeten. Vervolgens ging men de vrachtwagen in waarbij met een poederblusser de aanwezige sla onbruikbaar werd gemaakt. "Het is echt ongelofelijk, de politie was volgens de chauffeur zelfs groter in aantal dan de menigte", aldus de woordvoerder.

Directeur Francisco Lopez stelt dat nog eens vier andere Spaanse vrachtwagens met citrusvruchten en wijn zijn aangehouden. Lopez schakelt een advocaat in om via een organisatie in Nimes de Franse staat aan te klagen. De vrachtwagen was op weg naar een drietal Nederlandse afnemers. Over welke het gaat kon de woordvoerder niet zeggen.

Of registreer je om te kunnen reageren.