Home

Achtergrond 183 x bekeken

Frankrijk pleit voor meer macht boerenbewegingen

Het Franse ministerie van landbouw schrijft in een memorandum dat organisaties van producenten in alle sectoren moeten worden geïntroduceerd.

Dat meldt persbureau Agra Europe Weekly. Dergelijke verbanden, zoals telersverenigingen, geven de boeren meer 'spierballen', aldus het document. De moeilijke economische situatie en de hoge risico’s die werken in de agro-industrie aanwezig zijn maken de sector momenteel onmachtig, aldus het ministerie.

Het rapport wijst op klimatologische omstandigheden, de beperking die grondbewerking met zich meeneemt en de beperkte houdbaarheid van bepaalde producten. Daarnaast vrezen de opstellers internationale concurrentie als ook concurrentie van andere sectoren binnen Frankrijk.

De nieuwe organisatievorm komt volgens het stuk niet alleen de producenten ten goede maar uiteindelijk ook de consument. Het ministerie realiseert zich dat aanpassing van de mededingingswetgeving noodzakelijk is en beveelt dit aan.

Of registreer je om te kunnen reageren.