Home

Achtergrond

Fischer Boel: particuliere opslag varkensvlees drie maanden verlengen

EU-landbouwcommissaris Fischer Boel wil de in moeilijkheden verkerende varkenshouders in de EU tegemoet komen met een voorstel aan het betrokken beheerscomité om de particuliere opslag van varkensvlees met drie maanden te verlengen.

Het beheerscomité komt aanstaande donderdag bijeen om het voorstel van Fischer Boel te bespreken. De landbouwcommissaris gaf wel te kennen dat ze niets ziet in een verhoging van de exportrestituties om de varkenshouders financieel tegemoet te komen.

De problemen in de Europese varkenshouderij werden maandagavond in de Europese ministerraad van landbouw besproken op voorstel van Duitsland met steun van een aantal andere lidstaten, waaronder Nederland.

Jan Schils

Of registreer je om te kunnen reageren.