Home

Achtergrond 241 x bekeken

Fa-certe besluit activiteiten te stoppen

Fa-certe, dienstverlener op het gebied van administratieve en financiële afwikkeling van transacties in de bloembollen-, vasteplanten- en boomkwekerijsector, heeft besloten haar activiteiten te beëindigen.

Fa-certe meldt op haar site dat de aangegane verplichtingen na worden gekomen. Het lanceren van de nieuwe dienst in de huidige ongunstige marktsituatie, maakt dat een zeer lange adem nodig is. Fa-certe is zich bewust van dit feit en is niet in staat een lange aanloopperiode te overbruggen. De initiatiefnemers zijn juridisch in het gelijk gesteld tegen de aantijgingen van Hobaho inzake onrechtmatige concurrentie.

De dienstverlener zou het antwoord zijn op het ontstaan van een grote monopolistische marktpartij. Het uitblijven hiervan heeft in de markt onvoldoende ruimte gegeven om dit nieuwe initiatief op afzienbare termijn te omarmen. Dit in combinatie met de ongunstige marktsituatie, zijn redenen voor het besluit om de activiteiten te stoppen. Fa-certe maakte het mogelijk om te kiezen tussen handelspartijen waarbij zij een onafhankelijke correcte financiële afhandeling verzorgde.

Fa-certe benadrukt diverse pogingen te hebben ondernomen om met Hobaho tot een overeenstemming te komen, maar dat dit tot nu toe door Hobaho is geweigerd. De initiatiefnemers zijn van mening dat zij er in de huidige situatie beter aan doen de activiteiten niet verder voort te zetten. Fa-certe is in onderhandeling over de verkoop van het door haar ontwikkelde automatiseringssysteem.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.