Home

Achtergrond 2 reacties

FNV: Balkenende negeert vakbeweging

Volgens FNV-voorzitter Agnes Jongerius laat het kabinet-Balkenende zijn oren te veel naar het bedrijfsleven hangen.

Daarbij worden de belangen van werknemers genegeerd. Jongerius doet haar uitspraken in de Volkskrant van maandag.
In het interview dat het dagblad met haar had, noemt Jongerius de huidige regering een 'niksig kabinet'. Toen de PvdA in het kabinet terechtkwam hoopte ze dat er meer oog zou komen voor de noden van werknemers. "Maar ik hoor de premier vooral over minder regels voor ondernemers'', aldus Jongerius.
Volgens de FNV-voorzitter kan de PvdA van Wouter Bos 'onvoldoende' het verschil maken. "Bos moet als leider van het PvdA-smaldeel in het kabinet zijn bewindslieden erop wijzen dat ze de werknemerskoepels moeten betrekken bij hun agenda'', zegt Jongerius.
Ze is ook 'heel boos' dat minister Donner het traditionele Voorjaarsoverleg van maart, waarin werknemers, werkgevers en kabinet besluiten nemen over het sociaal-economische beleid, heeft afgezegd. Ook vindt Jongerius dat Wouter Bos zijn collega Donner 'aan de oren had moeten trekken' toen hij het overleg afzegde.

Foto

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  dit kabinet doet ook niks voor boeren,alleen maar regels en natuurplannen maken,van landbouwgrond natuur maken terwijl er in de wereld voedselschaarste is,de VN luidt de noodklok maar in nederland zijn ze doof

 • no-profile-image

  mich de bruin

  In dit kabinet is Wouter Bos ingesneeuwt
  Mijn lid maatschap aan zijn partij heb ik opgezegt
  Wat doet hij voor de kleinen man geen fuck
  mijn vrouw is invalide een is door dit kabinet op een zijspoor gezet

Of registreer je om te kunnen reageren.