Home

Achtergrond

FAO voorziet sterke groei kunstmestproductie

De mondiale kunstmestproductie zal de komende jaren sterker blijven groeien dan de vraag.

Dit stelt de wereldvoedselorganisatie FAO in een vooruitblik tot 2011. De groei van de productie is gestimuleerd door de hoge prijzen in de afgelopen jaren. Hierdoor zal de productie de komende jaren toenemen met gemiddeld drie procent, ofwel 34 miljoen ton. Dat is volgens de FAO meer dan genoeg om de vraag bij te benen. Die wordt geschat op 1,9 procent per jaar.

In absolute cijfers uitgedrukt groeit de productie van 206,5 miljoen ton in het seizoen 2007/2008 naar 241 miljoen ton in 2011/2012. De vraag stijgt van 197 miljoen ton nu tot 216 miljoen ton in 2011/2012.

Onderverdeeld naar de belangrijkste soorten kunstmest, neemt de productie van stikstof toe met jaarlijks ruim 23 miljoen ton, die van fosfaat met 6,3 miljoen ton en die van kali met bijna vijf miljoen ton per jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.