Home

Achtergrond

Extra beveiliging voor Nederlanders in Pakistan

Pakistan heeft de beveiliging opgevoerd van Nederlandse diplomatieke vestigingen en bedrijven in verband met de aangekondigde film van Geert Wilders.

Ook ambassades van andere Europese landen worden extra in de gaten gehouden. Dat heeft een Pakistaanse minister gezegd. Het besluit is genomen op een speciale vergadering die het Pakistaanse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft geweid aan de veiligheid van Europese belangen in het land. De autoriteiten zijn bang dat moslims hun woede over de Korankritische film zullen botvieren op westerse instellingen.

Tijdens de 'cartoonrellen' van twee jaar geleden gingen duizenden Pakistaanse moslims de straat op. Bij betogingen tegen de Deense spotprenten van de profeet Mohammed vielen vijf doden.

"We hebben de bewaking geïntensiveerd van alle diplomatieke missies, vooral de Nederlandse'', zei Arif Ahmed Khan, minister van Binnenlandse Zaken van de deelstaat Sindh volgens het Britse persbureau Press Association. Ook vestigingen van bedrijven als ABN Amro, Philips en Makro worden strenger bewaakt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.