Home

Achtergrond

Europese zuivelindustrie ziet Doha-voorstel niet zitten

Europese zuivelorganisaties hebben de Europese Commissie gewaarschuwd dat de industrie wordt ondermijnd door het wereldhandelsoverleg.

Dat schrijft persbureau Agra Europe. Volgens de European Dairy Association is de Europese zuivelindustrie al voldoende geliberaliseerd en verdedigen de onderhandelaars dis standpunt onvoldoende. Secretaris-generaal Joop Kleibeuker: "de commissie moet grip krijgen op hoe de onderhandelingen verlopen, anders leidt iedere deal tot een ondermijning van de sector."

Kleibeuker hekelt met name de mindere waarde die de onderhandelaars hechten aan zogeheten 'gevoelige producten', die vrijgesteld zijn van liberalisering. Ontoelaatbaar, aldus de voorman, aangezien Europa 1,8 miljoen melkboeren telt en 25 procent van het landschap beheert.

Of registreer je om te kunnen reageren.