Home

Achtergrond

Europese vakbonden voeren actie voor hogere lonen

De Europese vakbonden gaan samen actie voeren voor hogere lonen en eerlijke minimumlonen. Woensdag presenteert de internationale federatie van vakbonden, ETUC, plannen voor een internationale campagne.

Volgens de ETUC zitten de salarissen in Europa in een neerwaartse spiraal, terwijl de winsten van bedrijven blijven stijgen. Ook zou de rijkdom in Europa wel aanwezig zijn, maar zou die slecht verdeeld worden.

Volgens de internationale vakbondsfederatie moet er een einde komen aan de roep om loonmatiging van de Europese Centrale Bank, ECB.
Op 5 april staat een grote Europese vakbondsdemonstratie gepland in de Sloveense hoofdstad Ljubljana om de eis van de ETUC kracht bij te zetten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.