Home

Achtergrond 153 x bekeken

Europarlement begint eigen tv-zender

Het Europees Parlement gaat tv-items over zichzelf maken om meer in beeld te komen bij de 500 miljoen EU-inwoners.

De website toont vanaf dit voorjaar voor 9 miljoen euro per jaar zo'n 300 uur tv-items over actuele thema's. Het parlement heeft dat maandagavond besloten na langdurig gekibbel. Dwarsligger was de grootste fractie, de christendemocraten.

Zij vrezen dat de tv-makers niet onafhankelijk werken en wilden liever zelf de inhoud bepalen. Die fractie kon maandag echter overtuigd worden door andere fracties.

Thijs Berman, Europarlementslid voor de PvdA en oud-correspondent van NOS Radio: "Alleen een onafhankelijke redactie kan programma's levendig maken. De christendemocraten wilden er een soort Pravda van maken: oninteressante propaganda. En ze wilden voorkomen dat ze slapend in beeld komen!''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.