Home

Achtergrond

Europa wil banden met Cuba herzien

De Europese Commissie zal gaan onderzoeken of de banden met Cuba kunnen worden herzien, nu Fidel Castro heeft aangegeven zijn presidentschap op te geven.

Eurocommissaris Louis Michel heeft in een verklaring tevreden gereageerd op de beslissing van de Cubaanse regering om een aantal politieke gevangenen op humanitaire gronden vrij te laten. Michel vindt het ook een positieve stap dat Cuba het Internationale verdrag voor Economische, Sociale en Culturele Rechten én het Internationale convenant voor Burgerlijke en Politieke Rechten (BuPo-verdrag) gaat ondertekenen.

Een woordvoerder van eurocommissaris Louis Michel (ontwikkelingssamenwerking) zei vandaag dat Europa een constructieve politieke dialoog wil aangaan met Cuba, om vrede aan te moedigen en de weg vrij te maken voor een transparante democratie.
Louis Michel bezoekt Cuba namens het dagelijks bestuur van Europa op 6 en 7 maart. De precieze agenda van dat bezoek is nog niet bekend, ook niet of hij daarbij Fidel Castro of diens broer Raul zal spreken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.