Home

Achtergrond 417 x bekeken 1 reactie

Europa weert Chinese rijst met gemodificeerd eiwit

De Europese Commissie eist strengere maatregelen op de import van rijst uit China om te voorkomen dat het genetisch gemodificeerde eiwit Bt63 in de voedselketen komt.

Het dagelijks bestuur van Europa wil dat vanaf 15 april alle ladingen met Chinese rijst een keurmerk krijgen waarop staat dat dat eiwit niet in de rijst zit. Speciale laboratoria moeten de rijst op het eiwit gaan testen.

In 2006 en 2007 werd het genetisch aangepaste eiwit gevonden in Chinese rijst. Meteen daarop is het Europese alarmsysteem voor voedsel in werking getreden en zijn de Chinese autoriteiten ingeschakeld. Die hebben wel maatregelen genomen, maar die waren onvoldoende. Over zes maanden zal worden gekeken of de maatregel heeft geholpen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Wilbrord Braakman

    Het is goed dat er een scherpe controle is op rijst uit China. Want bij genetische manipulatie wordt een geforceerde syntetische "samensmelting" van leven- dragers afgedwongen.
    Geef mij alsublieft het respect en het attractieve wat bij sexuele voortplanting, zowel bij mens, dier en plant van hoge waarde is. Met genot, liefde en respect gepaard kan gaan. Wat constructief en integraal in de evolutie staat. En met de ontdekkingen over water, dat het ook informatie draagt is er meer inzicht dat het altijd om het geheel gaat van leven, en scheiding schaadt; het eigene beschadigt; het geheel niet overziet.
    Daardoor zullen gezondheid schadende effecten bij consumptie van gen.mod.- gewassen meer gaan vóórkomen. En de natuur, het cultuurland verschraalt er ook door. Wetend dat er een goede weg is met organisch/biologische landbouw cq. voedselvoorziening zal daar veel beter alle energie, aandacht en bewustwording, gepaard gaand met kosten voor de baat, aan kunnen worden besteed.

Of registreer je om te kunnen reageren.