Home

Achtergrond

Ernstige Australische droogte voorbij

Het is eindelijk aan het regenen in het oosten van Australië, waarmee een einde komt aan de ernstigste droogte op het continent in honderd jaar.

Stofvlaktes zijn veranderd in binnenzeeën, stuwmeren vullen zich weer en boeren hopen op hun beste oogst in jaren.

De droogte heerst nog steeds in een aantal gebieden, maar boeren ten noorden van Sydney die een paar maanden geleden nog over stoffige akkers uitkeken, waden nu door het water. Prijzen voor fruit, groente en vlees zakken inmiddels in Afghaanse supermarkten.

Vorig jaar mislukte de oogst van Australische wintertarwe volledig door de droogte. Mede daardoor verdubbelden sinds juni de tarweprijzen op de wereldmarkt. Niet alleen in Australië werd het brood daardoor duurder, de hoge prijzen leidden in onder meer Afghanistan en Pakistan tot voedseltekorten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.