Home

Achtergrond 1 reactie

Engelsen ruimen verkeerde koe wegens bluetongue

Het Engelse plattelandsministerie Defra heeft toegegeven dat in december een verkeerde koe is geruimd wegens bluetongue.

De koe die werkelijk besmet was en een besmettingshaard had kunnen vormen, werd pas enkele weken later geslacht. Volgens een woordvoerster van Defra is de fout veroorzaakt door verwarring over de identificatienummers van de dieren.

De besmetting van het uit Duitsland afkomstige dier werd ontdekt tijdens de verplichte nacontrole. Net als in enkele voorgaande gevallen besloot Defra ook hier de koe te ruimen omdat het dier werd beschouwd als mogelijke besmettingshaard. Door administratieve fouten werd echter een verkeerde niet-besmette koe verplicht geslacht. Een paar weken later werd bij een routine-controle ontdekt dat de besmette koe nog steeds in leven was.

Eén reactie

  • no-profile-image

    IKIKI

    KUNNEN ZE NOU NOOIT IETS GOEDE DOEN DAAR IN ENGELAND
    WAT HEBEN WE AL VEEL SCHADE GELEDEN DOOR DIE KNOEIERS

Of registreer je om te kunnen reageren.