Home

Achtergrond

Energiemanagers tuinbouw bundelen krachten

Zes energiemanagers die gespecialiseerd zijn in de tuinbouw treden vanaf nu gezamenlijk naar buiten als de Groep E-man energiemanagers.

Het gaat om Jortech (Rob van Leeuwen), Grootscholten Consultancy (Pierre Grootscholten en Ron vd Knaap), Jan van den Enden Advies, Profit Power (John Blom) en Arjanet Energiemanagement (Arjan van der Spek).

De zes energiemanagers gebruikten, de een wat langer dan de ander, al gezamenlijk het E-man energiemanagement systeem. Om dit systeem verder door te ontwikkelen ziet de groep het als een voordeel om hun krachten te bundelen. "Je hebt voldoende klanten nodig om het systeem rendabel te maken", licht Arjan van der Spek toe.

Naast het gezamenlijk gebruik van het energiemanagementsysteem, gaat de groep ook intensiever praktijkervaringen en kennis uitwisselen en gebruik maken van elkaars specialismen.

Er is volgens Van der Spek niet serieus overwogen om volledig samen te gaan in één organisatie. "Daarvoor zijn we toch teveel zelfstandig ondernemers." Op Rob van Leeuwen na gaat het in de groep energiemanagers om allemaal ex-tuinders.

Lees ook de weblog van Arjan van der Spek op www.weekbladgroentenenfruit.nl

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.