Home

Achtergrond 162 x bekeken

Een warme trui voor het klimaat

De verwarming een of twee graden lager en een dikke trui om je warm te houden. Te beginnen met één dag, de zogenoemde Warme Truiendag, vrijdag 15 februari.

Voor het tweede achtereenvolgende jaar wil Het Klimaatverbond hiermee het energiegebruik verminderen. Op die dag hoopt de organisatie zoveel mogelijk mensen op scholen, in gemeenten en bedrijven er toe aan te zetten een trui aan te trekken en aandacht te besteden aan het klimaat en de mogelijkheden de CO2-uitstoot te verminderen.

Volgens het verbond wordt er 7 procent minder energie verbruikt als de verwarming een graad omlaag gaat. Daarmee is er ook 7 procent minder CO2-uitstoot.

Vorig jaar werd de warme truiendag voor het eerst gehouden, toen nog in enkel de provincie Zuid-Holland. De verwachting is dat dit jaar in het hele land scholen, gemeenten en andere organisaties meedoen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.